vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest pentru primar, la Işalniţa. Ovidiu Flori nu mai poate candida

MPrimarul comunei Işalniţa, Ovidiu Flori, nu mai poate candida la un nou mandat, a decis Judecătoria Craiova, în urma unei sesizări făcute de PNL Dolj, edilul fiind declarat incompatibil. PSD Dolj, partid din care Ovidiu Flori face parte, a trimis scrisoare deschisă liberalilor, iar susţinătorii din comună ai edilului au protestat după aflarea deciziei instanţei. Decizia a fost mentinuta la Tribunal.

Oamenii s-au adunat în faţa primăriei, cu pancarte în mâini şi au cerut ca Ovidiu Flori să fie lăsat să candideze pentru un nou mandat.

„Judecătoria Craiova a admis contestaţia depusă de PNL Dolj şi a respins dosarul de candidatură al lui Flori Ovidiu Aurelian la funcţia de primar al comunei Işalniţa, din partea PSD. De asemenea, instanţa a anulat Hotărârea nr. 3/09.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 62 Işalniţa, care a respins contestaţia PNL Dolj, acceptând astfel candidatura lui Flori Ovidiu Aurelian. (…) Reamintim faptul că PNL Dolj a contestat în data de 10.08.2020, la Judecătoria Craiova, hotărârea nr.3/09-08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 62 Ișalnița, prin care a fost admisă candidatura lui Flori Ovidiu Aurelian, candidatul PSD la Primăria Işalniţa, deşi acesta a fost declarat incompatibil, potrivit deciziei nr.2632/18.06.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a transmis PNL Dolj, într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ovidiu Flori nu este singurul vizat de PNL. În document, liberalii mai menţionează că „solicită public conducerii organizației PSD Dolj să respecte legea şi să nu desemneze pentru funcțiile de primar sau consilier local persoane care se află în perioada de interdicție ca urmare a deciziilor ICCJ, decizii definitive de incompatibilitate/conflict de interese: Adam Atanasie – fost primar al comunei Goiești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 788/12.02.2020; Dică Dan Viorel – fost primar al comunei Pielești, incompatibil, potrivit deciziei ICCJ 4729/15.10.2019; Dincă Dumitru – fost primar al comunei Drăgotești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1709/28.03.2019; Giurcă Eugen – fost primar al comunei Sălcuța, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1652/27.03.2019; Vintilă Marin – fost primar al comunei Poiana Mare, aflat în conflict de interese, potrivit Deciziei ICCJ 6340/11.12.2019”.

Replica PSD: Opriți-vă din jocurile murdare!!!

PSD Dolj a transmis o scrisoare deschisă liberalilor doljeni, după decizia instanţei.

„Domnilor liberali, o competiție electorală dreaptă se câștigă pe teren, pentru că oamenii au dreptul să îl aleagă pe cel mai bun dintre candidați. Într-o țară cu o democrație consolidată, alegerile libere nu se câștigă în sala de judecată.

Să nu uităm că am mai văzut acest film, când pe aceeași speță, lui Klaus Iohannis, declarat de ANI incompatibil, instanța îi admitea contestația, iar altor primari nu.

Azi istoria se repetă, și în alte județe, Arad, Argeș, în localitatea Buftea (vezi cazul candidaților liberali Farcașiu Florin, Purcaru Gheorghe, Socol Gheorghe) instanțele resping contestațiile la adresa candidaților liberali și sunt lăsați să candideze, iar la Dolj, candidaților PSD li se ia acest drept.

Știți foarte bine că deciziile ANI și ale instanțelor de judecată nu le-au interzis dreptul să candideze, și nu aveți căderea, nici morală și nici legală, de a lua cuiva dreptul de a candida.

Opriți-vă din aceste jocuri murdare!!!

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a trecut prin aceeași situație, și după ce instanța l-a declarat definitiv incompatibil, a mai stat 1 an, o lună și patru zile, în Parlamentul României, până când decizia definitiva și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție să fie pusă în aplicare, doar pentru că se ruga de parlamentari și conducerea Camerei Deputaților să nu pună pe ordinea de zi eliberarea sa din funcție.

Cum se face că toate instanțele din țară au respins acest tip de contestații, și doar la Dolj au fost admise?

Se judecă după alte legi la Dolj?

P.S.: PSD DOLJ nu contestă candidatura candidatului PNL DOLJ la primăria comunei SĂLCUȚA deși are o decizie judecătorească de închisoare cu suspendare, tocmai pentru că noi respectăm dreptul cetățenilor de a-și alege edilul”.

Politica