Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Turiștii au făcut prăpăd pe plajele sălbatice Vadu-Corbu-Midia: au lăsat în urma lor munți de gunoaie

Publicat

pe

Peste 25.000 de turiști au fost prezenți la sfârșit de săptămână pe plajele sălbatice Vadu-Corbu-Midia din Delta Dunării, punând presiune pe habitatele naturale.

Potrivit Administrației Rezervației Bioseferei Delta Dunării, inspectorii ecologi ai administrației, împreună cu jandarmi și polițiști au realizat controale pe plajele din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde mii de turiști, în căutarea izolării, aleg aceste zone ca loc de relaxare.

„În ziua de 8 august, aproximativ 12.000 turiști și 2.200 de mașini, au fost estimați la plaja Vadu, pe plaja Corbu, 900 de turiști și 350 de mașini, iar pe plaja Midia, 300 turiști și 150 mașini. De asemenea, duminică, 9 august, pe cele trei plaje au fost estimați un număr total de 13.450 de turiști și 2730 mașini”, au precizat reprezentanții ARBDD.

Potrivit acestora, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați, informează Digi24.

Foto: Facebook ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Continue Reading