sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Amendați cu 100.000 de lei pentru că au refuzat accesul comisarilor de la Garda de Mediu

Proprietarii unui incinerator de deşeuri din Slatina au fost amendați cu 100.000 de lei, pentru că au refuzat accesul echipei de la Garda de Mediu, care sosise în control tocmai pentru a verifica dacă acolo se încalcă legislaţia în domeniu.

Conform unui comunicat de presă transmis de Garda de Mediu, o echipă de comisari din cadrul instituției a mers în control la acel obiectiv, după ce au primit mai multe sesizări potrivit cărora la incineratorul de deşeuri din localitatea Slatina, judeţul Olt, deţinut de S.C. Xtreme Ecoenergy Group SRL, au loc frecvente încălcări ale normelor legislaţiei de mediu.

Controlul nu a putut fi efectuat pentru că proprietarii a refuzat accesul comisarilor, care, în consecință, au decis să-i amendeze cu suma de 100.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din păcate, încălcând grav legea şi complicându-şi şi mai tare situaţia, proprietarii incineratorului au refuzat accesul echipei de comisari pe amplasament. În consecinţă, operatorul economic ce are în proprietate acest incinerator va fi sancţionat pentru nefacilitarea controlului, cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Gărzii de Mediu menționează că se vor continua demersurile pentru a fi permis accesul comisarilor pe amplasamentul incineratorului şi pentru finalizarea controlului.

Politica