joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. O asistentă de la Spitalul Slatina a pierdut lupta cu COVID-19

O asistentă de la secţia Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a decedat astăzi, de dimineaţă. Femeia primise rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2 și se afla internată de peste două săptămâni.

Asistenta a fost depistată cu virusul în urma testelor efectuate în focarul de la secţia Chirurgie, în care 12 persoane din rândul personalului au fost testate pozitiv. Pe 25 iulie, a fost internată la Slatina, alături de alte colege, iar evoluţia sa părea una pozitivă, dar în urmă cu câteva zile, starea i s-a agravat și a fost transferată în ATI, unde a şi survenit decesul.

Femeia se pensionase în luna martie, dar a decis să continue activitatea în SJU în baza unui contract pe perioadă determinată. Aceasta ar fi suferit de hipertiroidism, hipertensiune arterială şi diabet.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colegii asistentei vorbesc acum, sub protecţia anonimatului, despre condiţiile în care au fost internaţi şi spun că persoane asimptomatice au fost internate în saloane cu bolnavi cu tuse şi manifestări evidente ale COVID-19, scrie Adevărul.

Secţia Chirurgie, a cărei activitate a fost suspendată în urmă cu peste două săptămâni, pentru 14 zile, încă nu s-a redeschis. Activitatea ar urma să fie reluată la mijlocul acestei săptămâni.

Politica