joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisarul european pentru Sănătate: un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că există „indicii bune” ca un vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibil până la sfârşitul anului 2020, informează Agerpres.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides.

Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”, a spus oficialul european.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comisarul european pentru sănătate a remarcat de asemenea un număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Aceasta a recomandat guvernelor să procedeze la „izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate”.

La ora actuală, în lume sunt peste 20 de variante de vaccin în faze avansate de testare.

Producătorii de medicamente vor avea probabil zeci de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 în prima parte a anului viitor. Producţia va creşte astfel încât să ajungă la un miliard de doze până la sfârşitul anului 2021, a spus Anthony Fauci, principalul specialist în boli infecţioase din SUA.

Dr. Antony Fauci a spus că speră că pandemia va fi sub control până la sfârşitul acestui an.

Politica