joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Germania a inclus Mehedințiul în lista zonelor de risc. Ce trebuie să faceți pentru a intra în această ţară

Șapte județe din România: Mehedinți, Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc, în Germania.

Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august a.c.

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolării la domiciliu.
Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc, scrie Hotnews.

Măsura auto-izolării la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării pana la primirea rezultatului testului.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o “zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare.

Politica