vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tudor Băluță, soluție pentru mijlocul CSU!

În cazul în care Alex Cicâldău va fi vândut în mercato de vară, Mihai Rotaru are variantă de avarie.

Mihai Rotaru a reușit să arunce peste bordul clubului jucătorii care nu au adus un plus echipei ori care nu au dorit să prelungească. Astfel, în ultimele luni, CSU s-a despărțit de Ivan Martic, Tiago Ferreira, Carlos Fortes, Marius Briceag, Claude Dielna, iar ultimul debarcat a fost Florin Gardoș.
Ca în fiecare pauză competițională, oltenii pregătesc și o vânzare pe bani mulți. Având în vedere forma arătată în acest sezon, Alexandru Cicâldău este nu doar cel mai bine cotat jucător al echipei, dar, potrivit presei italiene, și una dintre țintele mai multor grupări din Serie A, între care se numără Sampdoria, Sassuolo, Bologna, Fiorentina ori Torino. E de așteptat ca în zilele următoare să se declanșeze o veritabilă licitație pentru Cicâldău, iar o ofertă consistentă pentru club, dublată de un salariu mult mai bun pentru jucător, va fi imposibil de refuzat.
Așa că oltenii caută soluții pentru acoperirea postului, în eventualitatea unei despărțiri de Cicâldău. Una dintre țintele clubului lui Mihai Rotaru este Tudor Băluță, jucător care a impresionat în Liga 1, dar a clacat când a ajuns în străinătate. Băluță nu a impresionat la Brighton, în Premier League, drept pentru care a fost împrumutat în Olanda, la ADO Den Haag, însă nici aici nu a rupt gura târgului batav.  
Băluţă este şi o variantă pentru regula U21 şi a fost lansat în fotbalul mare de Gică Hagi, precum Alex Cicâldău. Un motiv în plus pentru înregimentarea lui Băluță: este născut la Craiova și a fost crescut la Școala lui Gică Popescu. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că mijlocaşul este reprezentat de Pietro Chiodi, la fel ca şi Alexandru Cicâldău. Astfel, în cazul foarte probabilei plecări a ultimului, agentul italian ar putea facilita transferul lui Tudor Băluţă la CSU Craiova.

Politica