vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Romanescu și elevii de 10: „Adevăratele elite ale Municipiului Târgu Jiu”

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj prin care vrea să-i promoveze pe cei mai bine notați elevi din oraș. Edilul spune că autoritățile au ținut neapărat să-i premieze pe elevii de 10, dar nu menționează care au fost sau dacă au fost sume de care au beneficiat și elevii de 9,80 – 9,90, chiar cei de 8. Copiii cu note maxime sunt prezentați de primar ca: „adevăratele elite ale Municipiului Târgu Jiu”, iar despre restul, care probabil vor crește, vor avea o meserie și vor plăti taxe, la fel ca „elitele” lui Romanescu, nu scrie minic, cel puțin nu în această postare.
„Vă prezint, mai jos, adevăratele elite ale Municipiului Târgu Jiu. Ei sunt olimpicii noștri cu rezultate REMARCABILE la concursuri naționale și internaționale, elevii de 10, copii pe care am ținut neapărat să-i premiem, să le recunoaștm meritele. Aceste nume fac cinste orașului nostru. Lista este lungă. Și sunt doar copiii care au obținut astfel de rezultate începând cu anul 2017 și până acum. Din anul 2018, toți elevii din Târgu Jiu care au obținut rezultate remarcabile la concursuri importante au fost premiați cu diverse sume de bani, conform unor hotărâri de consiliu inițiate de mine. Aceste nume contează! Aceste nume trebuie scoase în evidență, trebuie făcute cunoscute! Acești copii trebuie impulsionați și atrași către administrație. În mâinile lor capabile trebuie să rămână soarta acestui municipiu și de aceea trebuie să facem tot ce ne stă în putere să-i convingem să rămână aici. De aceea sunt atât de importante investițiile în școli, în educația acestor tineri. De aceea avem nevoie de cadre didactice precum cele care i-au pregătit pe acești copii. Avem obligația să oferim copiilor noștri cele mai bune condiții pentru a învăța. Am insistat mereu să investim sume cât mai mari din bugetul municipalității pentru dotarea, extinderea și reabilitarea unităților de învățământ, pentru crearea de laboratoare moderne. Nu investim în clădiri, ci în viitorul copiilor noștri!”, a postat Marcel Romanescu, după care a înșiruit zeci, poate chiar sute de nume ale elevilor.
Greu de crezut că le-a scris din propria memorie sau că îi știe personal pe toți tinerii ce au obținut rezultate notabile. Ce-i drept, sunt mulți, dar această acțiune a primarului din Târgu Jiu i-a scos în față pe copii, la scurt timp după ce edilul-șef a fost acuzat că nu și-a ținiut promisiunile financiare față de elevii de 10 din oraș.

„Vi-l prezentăm pe Mincinosul Mincinoșilor…acesta este nimeni altul decât primarul Romanescu… astfel, după ce s-a lăudat că a premiat cu 10.000 lei fiecare elev care a obținut media 10 la examenul de evaluare națională, respectiv la examenul de bacalaureat… încercând cu nerușinare să ascundă faptul că, Partidul Social Democrat a propus acordarea sumei de 10.000 lei… primarul Romanescu nu vrea să acorde suma de 10.000 lei, încălcând astfel o hotărâre de consiliu local”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Eduard Lădaru, consilier local.
Oltenia nu pare deloc săracă atunci când vine vorba despre premierea elevilor de 10. Primăriile orașelor mari din regiune s-au întrecut în sume de bani pe care le-au dat drept premiu pentru notele bune obținute la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat.
Primarul din Târgu Jiu a spus că autoritățile acordă 10.000 de lei tuturor celor care au luat la Evaluarea Națională sau Bacalaureat media 10. ,,Este un premiu binemeritat, o recunoaștere a eforturilor depuse de acești copii pe care ni-i dorim modele demne de urmat pentru toți tinerii din oraș”.
Pe locul secund s-a situat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin care este conștient că nu doar pentru notele de 10 se depune efort, de aceea pentru mediile între 9.00-9.49 va oferi premii în valoare de 300 de lei, pentru elevii care au obținut între 9.50-9.99 li se va da 400 de lei, iar pentru cei ce au obținut media maximă, suma de 1.000 de lei. ,,Stimulăm performanța, susținem educația”, a fost mesajul viceprimarului  Daniel Cîrjan.
Și la Slatina s-a premiat „excelența”, de aceea fiecărui elev ce a obținut media 10 i s-a promis suma de 1.000 de RON: ,,Ulterior afișării rezultatelor finale vom definitiva lista elevilor ce vor participa la ceremonia de premiere. Vă doresc mult succes, tuturor, în noile etape pe care urmează să le parcurgeți!”, spuneau în perioada examenelor conducătorii orașului.
La Râmnicu Vâlcea edilului-şef a propus premierea cu câte 3.000 de lei a fiecăruia dintre cei 16 elevi care au obţinut media maximă la Evaluare Naţională şi cu câte 4.000 de lei a fiecăruia dintre cei 13 elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat, suma totală angajată din bugetul local fiind de 100.000 lei.

Politica