sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinarea anti-gripală va începe mai devreme în acest an

Anul acesta, vaccinarea anti-gripală va începe mai devreme, în luna septembrie, și nu în octombrie, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Responsabilii speră să evite, astfel, suprapunerea celor două infecții: gripă și Covid-19.

Ministerul Sănătății, a comandat și va distribui persoanelor vulnerabile un număr dublu de doze de vaccin față de anul trecut. Se estimează că în sezonul rece, gripă suprapusă peste Covid-19 ar putea bloca secțiile de terapie intensivă, informează stirileprotv.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei milioane de doze de vaccin antigripal vor pleca de la jumătatea lunii septembrie spre medicii de familie şi personalul medical din spitale.

Prin medicul de familie, ar trebuie să primească vaccin antigripal grupele de risc: femeile gravide, copiii mai mici de 5 ani, persoanele cu boli cronice şi cele trecute de 65 de ani. Medicii de familie sunt sceptici, însă, că vor exista doze suficiente.

Dacă nu vă aflaţi în grupele de risc, ar trebui să vă vaccinaţi antigripal în septembrie, imediat ce serul apare în farmacii. Cel puţin 14 zile durează până apar anticorpi.

În primăvară, pentru prima dată în România, a existat pe piaţă şi varianta spray a vaccinului antigripal, folosită mai ales pentru copii. Vaccinul – spray ori injectabil este recomandat oricărei persoane, începând cu 6 luni de viaţă. Până la această vârstă, bebeluşii primesc anticorpi de la mama care alăptează, dacă aceasta a fost imunizată.

Politica