vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Timpul trece pentru tinerii din întreaga țară: elevii vâlceni pun piciorul în prag

Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) nu este de acord cu noile măsuri anunţate de autorităţi privind redeschiderea şcolilor şi spun că decizia închiderii anumitor unităţi îi va pune în pericol pe elevi şi pe personalul unităţilor de învăţământ. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) sunt alături de vâlceni.

Asociațiile de elevi au trimis un comunicat de presă referitor la anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind măsurile de reluare a cursurilor care se vor aplica din 14 septembrie.

„Preşedintele a afirmat faptul că decizia privind suspendarea cursurilor, în contextul creşterii numărului de cazuri, va fi luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. Concret, şcolile se vor închide acolo unde există în media ultimelor zile, 3 sau mai multe cazuri la 1000 de locuitori. Reprezentanţii elevilor din ţară consideră că măsura va pune în pericol elevii şi tot personalul unităţilor de învăţământ. Suspendarea cursurilor după ce s-au înregistrat timp de câteva zile numărul minim de cazuri va fi o decizie luată mult prea târziu, având în vedere rapiditatea cu care virusul se răspândeşte în comunitate”, se arată în comunicat, potrivit adevărul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înainte ca autoritățile să deschidă subiectul redeschiderii școlilor în data de 14 septembrie, Asociaţia Vâlceană a Elevilor și celelalte trei asociații implicate au trimis câte un colet sugestiv Guvernului, prin care ar fi reamintit că mai au foarte puțin timp să decidă soarta elevilor din acest an.

Președintele României a anunțat miercuri că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv la instituțiile de învățământ. Klaus Iohannis a precizat însă că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost schițate. Învățământul online rămâne o opțiune și vine să completeze procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic. Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.

,,Am tras câteva concluzii. S-au luat câteva decizii și am să vă comunic datele cele mai importante pe care le avem, urmând ca în săptămânile care urmează să fie detaliate și aduse la cunoștință publicului. Pe 14 septembrie începe noul an preuniversitar. Asta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”, a spus șeful statului.

Politica