joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Județean Dolj investește 13 miliarde de lei vechi într-un nou proiect

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj (CJ Dolj), a semnat documentele pentru un nou proiect european. Este vorba despre reabilitarea unei unei clădiri din strada Aleea Voinicului, mai exact Policlinica Sportivă. Este o inițiativă pe plan județean, dar care nu-i va implica doar pe doljeni.
„Suntem în faza în care semnăm documentele pentru un nou proiect european, un proiect pe care ni l-am dorit să-l rezolvăm. Era vorba despre un obiectiv de la patrimoniul Consiliului Județean, respectiv, ambulatoriul pentru sportivi, o instituție care este obligată să primească toate județele Olteniei plus Teleormanul, plus Argeșul. Deci, practic în această clădire și în această unitate vin foarte mulți sportivi din toate disciplinele sportive care trebuie să primească viza de sănătate. În momentul în care și noi am ajuns acolo și am văzut această clădire, ne-am dat seama că rămăsese înțepenită la mijlocul secolului trecut și că trebuie să-i facem ceva neapărat și am găsit formula prin care să putem să luăm niște bani”, a spus președintele CJ Dolj.
Ion Prioteasa a dezvăluit că aproape jumătate din suma alocată proiectului va fi suportată de Consiliul Județean.
„În momentul în care am văzut că ne vin niște bani, ne-am întristat puțin că era vorba de o co-finanțare a CJ de aproape 50% și înseamnă că jumătate din bani trebuia să-i pună CJ. DA, am făcut acest pas foarte mare și în afară de acesta cu milioanele pe care le mai luăm pentru Clinica de Cardiologie, care vine tot către acest program, ținem locul și către acești bani europeni care vin la CJ, este foarte important să mai obținem bani. Așa că, dacă ne uităm puțin în urmă începând din anul 2007, când putem să vorbim de UE, putem să vorbim și de renașterea județului Dolj, pentru că aici au fost cei mai mulți bani care au venit, sutele de milioane de euro care au venit și care au fost împărțiți pe foarte multe capitole, practic noi ne-am făcut un obicei din a nu rata nicun program din acest an care vine”, a mai transmis Ion Prioteasa.
Se pare că valoarea totală a proiectului este în jur de 27 de miliarde de lei vechi, dintre care 14 miliarde de la UE și 13 miliarde de lei vechi din bugetul propriu al Consiliului Județean.
„Este un proiect a cărui valoare totală este în jur de 27 de miliarde de lei vechi, dintre care 14 miliarde de la UE și 13 miliarde de lei vechi din bugetul propriu al CJ. Sunt o serie de proiecte de eficiență energetică pe care le-am abordat și avem în licitație deja semnat și o licitație de execuție. Clinica de Oncologie, mai avem depuse proiecte și pentru Liceul Beethoven și pentru următoare perioadă de finanțare sunt prevăzute sume considerabile”, a spus vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Politica