vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măștile de protecție devin obligatorii în Rotterdam și Amsterdam, începând de astăzi

Amsterdam şi Rotterdam vor fi primele două oraşe din Olanda unde purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie, potrivit unui regulament care intră în vigoare miercuri, relatează HotNews.

Astfel, persoanele în vârstă de 13 ani şi mai mari trebuie să poarte măşti de protecţie în pieţe, pe străzi aglomerate precum şi în magazinele aglomerate şi în centrele comerciale acoperite.

În plus, semne de avertizare galbene care îi atenționează pe oameni despre noul regulament au fost amplasate, începând de ieri, în tot centrul Amsterdamului, inclusiv în Districtul Roşu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Drept urmare, oricine nu poartă mască riscă o amendă de 95 de euro (111, 8 dolari), conform anunţurilor făcute de consiliile celor două oraşe.

Decizia survine ca răspuns la o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus şi ca urmare a îngrijorărilor faţă de respectarea distanţei sociale în contextul prezenţei unui număr mare de turişti în centrul istoric al Amsterdamului.

Până acum, numai persoanele care călătoreau în transportul public erau obligate să poarte măşti de protecție.

Săptămâna trecută, Olanda a înregistrat 2.600 de cazuri noi de infecţii, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, o evoluţie pe care institutul olandez de sănătate a calificat-o drept „îngrijorătoare”.

Politica