vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile din Râmnicu Vâlcea nu închid terasele

Cetățenii din Râmnicu Vâlcea vor putea merge la terase și după ora 23:00. Implicit, patronii de baruri din oraș nu vor fi nevoiți să închidă fix la orele în care se răcorește, iar oamenii de toate vârstele ies în oraș.

„Primăria Râmnicu Vâlcea îi informează pe cetăţenii municipiului şi pe deţinătorii de afaceri din domeniul HoReCa despre faptul că, la acest moment, nu consideră necesară o restricţionare după ora 23.00 a programului de funcţionare a teraselor şi a unităţilor de acest gen din oraş, în condiţiile în care se respectă toate celelalte reglementări referitoare la menţinerea distanţării de siguranţă şi purtarea corectă a măştilor de protecţie. Premisele care stau la baza acestei decizii ţin de faptul că numărul de infectări cu coronavirus strict la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea este unul relativ redus, iar acest sector economic a fost şi aşa extrem de afectat de restricţiile impuse până acum de pandemia de Covid-19”, au comunicat autoritățile locale.

Reprezentanții primăriei susțin că decizia de limitare a programului poate fi luată doar de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cazul în care se vor impune măsuri de limitare a programului de funcţionare a unor astfel de unităţi sau a altor structuri de agrement, decizia poată să fie luată, la fel că şi în alte judeţe, numai de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Referitor la Ştrandul Ostroveni, se permite în continuare desfăşurarea activităţii cu respectarea normelor de siguranţă în vigoare, cu menţiunea că în ceea ce îi priveşte pe vizitatorii ştrandului din alte judeţe care campează ilegal în zonele împădurite din vecinătatea Bazei de Agrement, Poliţia Locală va derula acţiuni sistematice de îndepărtare şi chiar sancţionare a acestora”, se mai arată în comunicatul primăriei.

Aceste decizii vin după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a decis purtarea obligatorie a măștii de protecție în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, cum sunt târgurile, piețele, ştrandurile, piscinele, gările, autogările, staţiile de transport în comun.

„Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, întruniţi în şedinţă extraordinară la solicitarea prefectului Tiberiu Costea în data de 28 iulie a.c., au adoptat o serie de noi măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2) în judeţ în condiţiile creşterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv în ultimele săptămâni. Astfel, potrivit hotărârii adoptate (Horărârea nr.18/2020), purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun etc. De asemenea, în spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse şi mărfuri este obligatorie şi purtarea mănuşilor de protecţie”, anunță instituția prefectului într-un comunicat de presă, citat de psnews.ro

Politica