joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Agenţii economici de pe litoral cer prelungirea programului pentru terase

Agenţii economici de pe litoral critică decizia Guvernului de a limita programul de funcţionare până la ora 23.00 şi spun că măsura este discriminatorie, ei solicitând prelungirea programului până la ora 24.00.

Într-un memoriu semnat de zeci de operatori din HORECA, aceştia anunţă că vor concedia angajaţi pentru a recupera pierderile estimate între 30-40%, scrie Adevărul.

Semnatarii documentului au afaceri în staţiunea Mamaia, în Portul Tomis şi în Piata Ovidiu din Constanţa (zona veche a oraşului).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Memoriul a fost înregistrat oficial la Prefectura Constanţa.

„Solicităm ca instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, ca reprezentant local al Guvernului în teritoriu şi ca instituţie care asigură conducerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa să întreprindă măsurile ce se impun în vederea aducerii la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţiile de Urgenţă a impactului negativ produs de măsura dispusă cu consecinţa revenirii asupra acestei măsuri care afecteză în mod grav şi iremediabil situaţia operatorilor economici vizaţi”, afirmă agenţii de pe litoral.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgentă a impus, începând cu 1 august, limitarea programului de lucru, pentru orele 23.00 – 6.00, al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se comercializează şi se consumă produse alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice cum sunt terasele cluburile, barurile şi alte asemenea la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi Municipiuul Bucureşti.

Politica