vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu titlul pe masă! „Suntem de acord și cu lovituri de departajare!”

Dacă CSU Craiova câștigă astăzi cu CFR Cluj e campioana României

Situație ambiguă înaintea meciului CSU Craiova – CFR Cluj programat în această seară. Generată de amânarea întâlnirii oltenilor cu Astra, din cauza celor 5 cazuri de COVID-19 de la giurgiuveni. Totuși, există și certitudini: CSU este la 90 de minute de titlu, îl poate ridica dacă bate echipa lui Petrescu. Și reciproca e valabilă: Clujul poate să-și apere titlul dacă învinge în Bănie.

Problema se pune în situația unei remize în meciul de astăzi, de pe Oblemenco. Atunci, titlul va fi decis la Comisii. Și asta din cauza contextului: FRF trebuie să înștiințeze UEFA până la data de 3 august, ora 23:59, ce reprezentante trimite în Champions League și Europa League. Meciul Astra – CSU Craiova nu poate fi reprogramat decât după această dată, iar în cazul unei remize astăzi pe Oblemenco, rezultatul acestuia ar putea influența decisiv clasamentul final.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pavel Badea, unul dintre cei care au pus bazele proiectului fotbalistic din 2013, spune că oltenii ar trebui să câștige cu 3-0 la masa verde meciul cu Astra: „Faptul că nu s-a putut juca la Giurgiu nu e din vina noastră, ar trebui să luăm 3 puncte cu Astra. Se va juca cu titlul pe masă și cel mai bun să fie campion. Cred că logic ar fi să luăm campionatul și la egalitate”. Fostul mare mijlocaș al Craiovei a afirmat că gruparea olteană ar accepta și lovituri de departajare pentru desemnarea campioanei, în cazul în care la finalul celor 90 de minute e egalitate: „Nu imputăm nimănui nimic și încerc să fiu obiectiv. Nu are nimeni culpă și trebuie să se ia decizia cea mai corectă. Am fi de acord să avem și lovituri de departajare, cu CFR. Avem un oraș în spatele nostru și nu ne este frică. Ne dorim ca acest titlu să fie câștigat doar pe teren. Nu vrem să existe nici cea mai mică umbră. După pandemie, noi suntem cei mai buni, omogeni și pragmatici. Cred că merităm să luăm campionatul, asta este impresia mea”.
Alb-albaștrii nu se vor putea baza în meciul cu ardelenii pe căpitanul Nicușor Bancu, al cărui loc pe banda stângă a defensivei va fi luat de Bogdan Vătăjelu. CSU Craiova – CFR Cluj se joacă astăzi, de la ora 20:30.

Clasament
1. CFR Cluj 9 6 2 1 14-6 46
2. CSU Craiova 8 7 0 1 16-11 44
3. Astra 8 3 3 2 12-8 33
4. Botoșani 10 2 3 5 10-12 32
5. FCSB 9 2 3 4 13-14 31
6. Mediaș 10 0 3 7 5-19 25

Politica