joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat avertizează: asimptomaticii au virusul și transmit

Raed Arafat, șeful DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență), a declarat, într-un interviu de duminică seara, că, deși multă lume spune că asimptomaticul este un om sănătos, care nu transmite coronavirusul, adevărul este altul. De asemenea, Arafat a subliniat că vaccinul anti-COVID „nu va rezolva instantaneu situația”.

„Nu! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a declarat Arafat, citat de gandul.ro

Raed Arafat a mai precizat că românii trebuie să fie foarte atenți de unde se informează, mai ales în discuția despre asimptomaticii Covid-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Dacă 70-80 la sută din populație respectă regulile și știu că trebuie să-i apere pe ceilalți și să se apere pe ei, dacă rămâne un procent care nu respectă și acest procent circulă, nu poartă mască, acest procent va afecta pe restul oamenilor (…). A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic”, a avertizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Vaccinul anticoronavirus nu va rezolva imediat situația, deoarece este nevoie de mai multe doze, a spus Arafat: „Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, afirmă Arafat, precizând că România s-a înscris pe lista ţărilor care au compandat un eventual vaccin.

Politica