vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Masca salvează vieţi: Singapore, ţara în care 95% din populaţie o poartă corect

Singapore e o ţară-model, în ceea ce priveşte respectarea normelor gândite, în lupta cu noul coronavirus. Aici, 95% din oameni folosesc masca aşa cum trebuie, acoperindu-şi, integral, gura şi nasul. Iar rezultatele se văd, scrie Adevărul care citează CNN.

Singapore a înregistrat, până acum, doar 27 de decese atribuite COVID-19.

Dacă în Singapore, la fel ca în majoritatea ţărilor din sud-estul Asiei, folosirea măştilor face parte din obiceiurile oamenilor, în schimb, în Statele Unite, autorităţile se chinuiesc şi acum să implementeze această măsură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doctorul Chris Murray, un cercetător din Universitatea din Washington, a explicat pentru CNN, cum respectă americanii indicaţiile privind folosirea măştilor.

„Ne vom apropia de un procentaj de 55 la sută, cu referire la cei care îşi pun masca, unde trebuie. E o veste bună, dar, bineînţeles, avem un drum lung de parcurs, până vom ajunge la nivelul unor ţări precum Singapore, unde 95% din oameni folosesc masca. Ceea ce ne-ar ajuta enorm să salvăm vieţi aici“, a spus Chris Murray.

Spre deosebire de Singapore, în SUA, cifrele COVID-ului sunt catastrofale: peste 158.000 de oameni şi-au pierdut vieţile, până acum, din cauza noului coronavirus.

Politica