joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci șoferi, prinși băuți la volan pe străzile județului Gorj

Polițiștii gorjeni au avut bătăi de cap în acest weekend cu șoferii ce nu au respectat legea. Nu mai puțin de 5 persoane au ajuns în atenția oamenilor legii după ce s-au urcat băuți la volan. Nu numai că au consumat alcool, dar unii dintre ei nu aveau nici dreptul să conducă.

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un bărbat, de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 665, având o concentrație de 1,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat: „Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, informează IPJ Gorj.

Tot în Novaci au mai fost alte două astfel de cazuri. Un bărbat a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe D.C. 21 Bengești Ciocadia, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,49 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul are 56 de ani și e din municipiul Târgu Jiu. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alt cetățean ce a pus în pericol ceilalți participanți la trafic a fost surprins de agenții de la poliția rutieră. Tânărul de 38 de ani, din orașul Novaci, a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, având o concentrație de 0,98 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

Și în Târgu Jiu a apărut un șofer viteaz la final de săptămână. Polițiștii din oraș au depistat în trafic, un bărbat, de 35 de ani, din comuna Runcu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Unirii, din localitate, având permisul de conducere anulat și o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat: „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența alcoolului și care nu are dreptul de a conduce valabil”, spun oamenii legii.

Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni au identificat în trafic, pe DJ 675, un autovehicul condus de un bărbat, de 75 de ani, din localitate, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

Politica