miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turiştii români nu mai au nevoie de declaraţie ca să intre în Bulgaria

Turiştii români nu mai au nevoi de declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă că îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE subliniază că, la acest moment, nu există condiţii speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetăţenii care sosesc din România.

„Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autorităţile bulgare şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea bulgară”, a precizat MAE, citat de Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Politica