Conecteaza-te cu noi

Actualitate

OMS trage un semnal de alarmă: Tot mai mulți tineri din Europa sunt pozitivi de COVID-19

Publicat

pe

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că, potrivit rapoartelor, tot mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani ajung să fie testați pozitiv pentru coronavirus.

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat pentru Euronews că „din rapoarte atât la nivel național, cât și sub-național, vedem că acum creșterea în cazuri într-un număr destul de mare de țări este în principal în cohorte de vârstă cuprinsă între 20 și 39 de ani”.

În mai multe țări, inclusiv Franța și Germania, experții în domeniul sănătății au spus că mai mulți tineri testează virusul. Oficialii au spus că tinerii s-au distanțat social mai rar și au mai multe contacte.

Într-adevăr, mulți tineri europeni contactați de Euronews au spus că, deși unele aspecte ale vieții sunt diferite, continuă să se întâlnească cu la fel de mulți prieteni ca și înainte de coronavirus.

„Cred că ma întâlnesc cu mai multe persoane decât înainte, dar poate mai rar din cauza scăderii numărului de evenimente”, a spus Simon, un tânăr de 33 de ani care locuiește în Lyon, Franța .

Sarah, o tânără de 32 de ani, care lucrează pentru o fundație non-profit din Paris, a spus că vede la fel de mulți oameni ca până acum, și are încă din cel puțin iunie când barurile și restaurantele s-au redeschis în Franța.

Ea a spus că majoritatea oamenilor pe care îi știe nu sunt preocupați de focar.

„Nu am nici o teamă în ceea ce privește virusul, deoarece sunt într-o populație tânără și nu sunt în risc. Nu prea frecventez oamenii care sunt la risc”, a spus tânăra.

Continue Reading