joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii refuză detașarea voluntară

Situație alarmantă, în țară, în plină criză de coronavirus. Un singur medic și-a dat consimțământul pentru a fi detașat în Direcțiile de sănătate publică, în timp ce sute de medici și asistenți, majoritatea din școli și grădinițe, dentiști dar și medici de familie, au fost detașați la ordin în direcțiile de sănătate publică și spitale.

Detașarea este pentru o perioadă de 30 de zile și, pe această perioadă, se asigură persoanei detaşate, suplimentar faţă de salariul plătit de unitatea angajatoare, plata indemnizaţiei de detaşare în cuantum de 50% din salariul de încadrare, diurna zilnică de 2% din salariul de încadrare, cazarea şi transportul în localitatea unde se dispune detaşarea.

Pe de altă parte, Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din România a atras atenția că, în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus, lipsa personalului de specialitate poate provoca probleme grave în sistem, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul Ludovic Orban a anunțat că la apelul de voluntariat răspunsul a fost sub așteptări, iar soluția este detașarea legală. Ministrul Sănătății împreună cu șeful DSU au misiunea de a evalua personalul de la spitalele non-COVID în specialitățile necesare: medici și asistenți ATI, medici infecționiști, pentru a asigura necesarul de personal pentru toate unitățile necesare. 

Politica