sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de invitați la o petrecere din Ghiroda

Botezul la care ar fi participat aproximativ 200 de persoane a fost organizat într-un cort, la marginea localității Ghiroda, fără a se respecta măsurile împotriva răspândirii coronavirusului.
„În aceste vremuri complicate, regulile pe care trebuie să le respectăm, ca simpli cetățeni, reprezintă un minim de efort comparativ cu sacrificiile pe care le fac cei care luptă cu pandemia în prima linie. Grija pentru cei apropiați și respectul față de comunitatea în care trăim ar trebui să fie lege pentru toți, însă nu tot timpul se întâmplă asta. În cazul de față, azi dimineață, Poliția Locală din Ghiroda a fost sesizată de existența unei adunări masive de oameni, aproximativ 200, eveniment constatat și raportat către Poliția Națională de către colegii noștri. 13 echipaje de poliție și jandarmerie au intervenit la locație, unde se desfășura un botez, au fost legitimate toate persoanele. Facem apel, și pe această cale, către concetățenii noștri, să respecte regulile și să ne sesizeze de fiecare dată când constată încălcarea lor”, se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Ghiroda.
Au fost aplicate 128 de sancțiuni în valoare de 35.250 lei, iar organizatorul a fost sancționat pentru nerespectarea condițiilor privind organizarea și desfășurarea de procesiuni în spații deschise, conform prevederilor Legii 55/2020 art 65 lit i, cu o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei, scrie realitateademehedinti.net.
După ce incidentul a apărut pe pagina de Facebook a primăriei, oamenii nu au ezitat să lase comentarii. Unul dintre internauții curioși a înaintat chiar și o întrebare către reprezentanții primăriei: „Cu tot respectul la știrea prezentată mai sus, ar fi interesant să știm și neregulile întâlnite pentru care au fost aplicate sancțiunile în număr așa de mare. Rolul poliției este de a preveni efectuarea de infracțiuni și de a supraveghea modul de punere în aplicare a legilor în vigoare. Nu cred că rolul ei primordial este de a aplica amenzi. Au fost organizatorii de rea credință și nu au respectat recomandările poliției sau dumnealor au venit la vânătoare?”
Cei ce se ocupă cu gestioanrea paginii de Facebook a primăriei i-au răspuns acestuia: „Art.65 lit.k din Legea 55/2020 prevede faptul că este permis un număr de maxim 50 de persoane la evenimente private în aer liber. Organizatorul a declarat că ei știau de maxim 500, ori necunoașterea legii nu scutește pe nimeni de amendă, mai ales într-o perioadă ca cea în care ne aflăm, când trebuie să îți iei toate măsurile de siguranță”.

Politica