vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Lucrări de reparații pe drumul dintre Scăpău și Stârmina

Au început reparațiile pe DJ 562 și DJ 564, între Scăpău și intersecția cu DN 56A (Stârmina). Este vorba de plombări și covoare asfaltice pe o porțiune de 5 km, afectată de trafic, pe care s-au format gropi și deformări ale platformei de rulare.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, și vicepreședintele Ionica Negru au mers luni la fața locului și în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții constructorului au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la sfârșitul săptămânii.
Astfel de intervenții au fost alese pentru a menține drumul în condiții bune de trafic până la momentul la care el va fi reabilitat complet, susține președintele C.J.
În acest sens, cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, C.J. Mehedinți va depune o cerere de finanțare în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) în vederea atragerii finanțării europene pentru realizarea documentației tehnice necesare reabilitării a 47 km drumuri județene. Această distanță cuprinde tronsoanele:
– Jiana – Scăpău – DN 56A,
– Pătulele – Nicolae Bălcescu,
– Obârșia de Câmp – Dîrvari.
Cererea de finanțare pentru reabilitarea completă a acestor drumuri ar urma să fie depusă anul viitor.
„Ulterior realizării documentației, în cursul anului viitor ne propunem să depunem cererea de finanțare pentru reabilitarea acestor tronsoane, la fel cum se întâmplă acum, în cazul celor 112 km drumuri județene care sunt în plin proces de reabilitare/modernizare.
Principala preocupare a mea este asigurarea condițiilor bune de circulație pe drumurile județene pentru toți locuitorii județului, iar acolo unde nu avem proiecte cu fonduri europene pentru modernizare sau reabilitare, intervenim de la nivelul Consiliului Județean pentru a păstra rețeaua rutieră la nivel optim”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica