vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bulgaria permite turiștilor din 10 state să intre în țară doar cu test PCR negativ

Cetățenii din Albania, Bosnia și Herțegovina, Israel, Kosovo, Kuweit, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și Muntenegru vor putea de acum să intre în Bulgaria pentru turism doar după prezentarea unui test PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, potrivit Hotnews.

Pentru cetățenii din Ucraina, cerința se va aplica începând cu 30 iulie, iar pentru toți ceilalți – din data de 28 iulie. Ordinul a fost emis luni de noul ministru bulgar al sănătății, prof. Kostadin Angelov.
Cu un test PCR negativ, vor putea ajunge în Bulgaria cetățenii străini care călătoresc din motive serioase din celelalte terțe țări, anunță Ministerul Sănătății.

Testul PCR nu este necesar pentru persoanele care sosesc în Bulgaria din statele membre UE, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, țărilor din Acordul Schengen, precum și din Australia, Algeria, Georgia, Canada, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay, Coreea de Sud și Japonia. Acestea nu trebuie să stea 14 zile în carantină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica