miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autorităţile de pe litoral, nemulțumite de noile restricții

Autorităţile de pe litoral protestează la adresa preconizatei reguli de purtare a măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate: „Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc! Oamenii au venit în vacanţă, la relaxare, cum poţi să-i obligi să respecte nişte reguli care se schimbă de la o zi la alta?“

Astfel, primarul PSD al Constanţei, Decebal Făgădău, critică decizia Executivului enumerâdu-i greşelile în gestionarea stării de urgenţă şi spunând că Ludovic Orban vrea să gonească turiştii spre ţări ca Grecia sau Bulgaria. „Îmi este greu să înţeleg ce vor să facă guvernanţii. L-am ascultat pe premier şi înţeleg aşa: guvernul nu are nicio obligaţie iar nouă, autorităţilor locale şi cetăţenilor, ne revin toate obligaţiile. Există o lege care obligă guvernul să distribuie măşti gratuit persoanelor care au venit până în 1.000 de lei. Nu au venit aceste măşti!

Mi se pare aberant! Dacă încă avem instituţii care nu respectă regula purtării măştii în spaţii închise, cum poţi să-i obligi pe nişte oameni care au venit în vacanţă, la relaxare, să respecte nişte reguli care se schimbă de la o zi la alta? Eu cred că ar fi mult mai simplu ca guvernul să spună clar: domnule, hai să închidem turismul, hai să distrugem afacerile acestea. Tot timpul sunt ameninţări, sunt reguli noi. Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect şi predicat: dacă vreţi în concediu, nu mai mergeţi în România, pentru că e rău – mergeţi în Grecia, mergeţi în Bulgaria. Asta mai rămâne să ne spună, cât de slabi suntem noi şi cât de puternici sunt ceilalţi. Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!“, arată primarul Decebal Făgădău, citat de Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, a reacţionat după ce Ludovic Orban a dat ca exemplu faleza Dunării drept unul din locurile extrem de aglomerate, unde se adună foarte mulţi oameni.

„Cea mai mare aglomeraţie din Brăila este la mare, acolo sunt probleme adevărate. Se încing hore pe litoral şi noi ne uităm la faleza Dunării. Prostii. Nu cred că este atât de periculos atunci când te plimbi de mână cu soţia, cu prietena, cu copilul pe faleză. Bine că a redus şi programul la păcănele în loc să le oprească. Acolo este pericol, nu pe faleza Dunării”, a declarat primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir.

De altfel, și miercuri a făcut referire la aglomerația de pe faleza de la Galați: „Am primit sesizări de la Prefectura Galați că pe faleză e furnicar, e aproape imposibil să te protejezi din cauza numărului foarte mare de persoane care sunt pe faleză”.

Masca ar putea fi necesară şi celor care merg la piaţă sau în locurile de aşteptare, a precizat Orban. Deciziile vor fi luate de autorităţile judeţene care vor stabili zonele unde se impune introducerea regulii.

Politica