joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 900 de femei au dispărut în Peru în timpul lunilor de izolare și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu ele

Peste 900 de femei, dintre care 70% minore, au dispărut în Peru în timpul celor trei luni şi jumătate de izolare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat avocatul poporului.

„În perioada 16 martie – 30 iunie, 915 femei au fost date dispărute în Peru”, a declarat pentru AFP Eliana Revollar, responsabilă pentru drepturile femeilor.

„Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele”, a declarat pentru postul de radio RPP avocatul poporului, Walter Gutiérrez, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Cazurile de fetiţe şi adolescente reprezintă 70% din totalul femeilor dispărute”, a adăugat el.

Cu toate că unele au reapărut ulterior, din cauza lipsei unui registru naţional de poliţie nu se ştie încă numărul celor date dispărute.

”Există o reţinere din partea poliţiei în anchetarea acestor cazuri. Solicităm crearea registrului naţional al persoanelor dispărute”, a menţionat Eliana Revollar.

În 2019, au avut loc 166 de cazuri de feminicid în Peru, a zecea parte dintre acestea fiind catalogată iniţial ca dispariţie.

Peru este a doua ţară din regiune cu cele mai multe cazuri de coronavirus (peste 384.000), după Brazilia, şi a treia la numărul de decese (peste 18.000), după SUA şi Mexic.

Politica