vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicul Virgil Musta, îngrijorat de evoluția epidemiei de coronavirus: „Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”

Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, se declară îngrijorat de evoluția epidemiei de coronavirus din România. El spune că spitalele din Timiș se apropie de capacitatea maximă, iar secțiile ATI sunt pline și face trimitere la Italia, care s-a confruntat cu situația în care sistemul medical nu a mai putut face față cazurilor de coronavirus.

„Dacă acum cinci luni am fost speriați pentru că aveam foarte multe necunoscute legate de boală, dar măsurile luate au fost foarte eficiente și s-a ținut pandemia sub control, acum, la cinci luni, o parte din populație nu mai dorește să respecte regulile pentru a putea ține pandemia sub control. După o perioadă în care toată lumea spera că încetul cu încetul numărul de cazuri se va stinge în România, numărul a crescut. În Timiș, spitalul (locurile dedicate pacienților cu Covid la Spitalul Victor Babeș – n.r.) este plin, au intrat în acțiune spitalele suport, CFR, Dermatologie, Militar (la stadionul CFR), se pare că în curând nu vom mai avea locuri în aceste spitale. Secția de Terapie Intensivă este plină. Aceste lucruri creează o situație gravă”, a declarat dr. Virgil Musta citat de Digi24.

El mai arată că numărul de cazuri va continua să crească și doar impunerea unor măsuri eficiente ar putea aplatiza curba infectărilor. Virgil Musta amintește de Italia, care a fost în situația în care a fost copleșită de numărul de bolnavi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica