vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Radu Budeanu a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea, în dosarul Hidrolectrica

Omul de afaceri Radu Budeanu, patron al publicațiilor Cancan și Gândul, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, în dosarul Hidrolectrica. În acest dosar, el este urmărit penal din 2015, fiind acuzat că a intermediat o mită de 5 milioane dolari primită de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea.
Anunțul a fost făcut luni de DNA, printr-un comunicat de presă în care sunt menționate însă doar inițialele, scrie Hotnews.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, precizează DNA.
Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul București.

În noiembrie 2015, Radu Budeanu a fost ridicat și audiat de procurorii DNA, fiind plasat apoi sub control judiciar pe cauțiune (2.000.000 lei), pentru trafic de influență, în formă continuată și spălare de bani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica