Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Marina rusă, dotată cu arme nucleare supersonice

Publicat

pe

Vladimir Putin a participat duminică la o paradă grandioasă, organizată de Ziua Marinei la Sankt Petersburg, orașul său de suflet. 

Cu acest prilej, liderul de la Kremlin a promis că marina militară va fi dotată cu rachete hipersonice cu încărcătură nucleară și cu drone submarine nucleare, scrie Digi24.

„Modernizarea constantă a marinei noastre continuă. Anul acesta, marina militară va primi 40 de nave de diferite tipuri. Zilele trecute, trei mari şantiere ruseşti au început lucrul la şase noi nave de luptă. Avantaje unice şi capacităţi crescute de luptă pentru flotă vor fi atinse prin introducerea ultimelor noutăţi de tehnologie digitală şi a unor sisteme de rachete hipersonice. Vă felicit! Trăiască marina militară! Ura!” – a spus Vladimir Putin într-un discurs rostit de la o tribună, avându-i alături pe oficialii cu rang înalt ai marinei și pe ministrul apărării, Serghei Șoigu.

Vladimir Putin, care afirmă că nu ar dori o cursă a înarmărilor, vorbește adeseori despre o nouă generaţie de arme nucleare ruseşti, care – potrivit lui – sunt fără seamăn în prezent şi pot lovi aproape peste tot în lume. Unii experţi occidentali se întreabă totuşi cât de avansate ar fi acestea. Putin nu a precizat când vor intra în funcţiune noile arme hipersonice, dar a sugerat că această zi se apropie.

Noile arme, dintre care unele nu au fost încă desfăşurate, cuprind drona nucleară subacvatică Poseidon, concepută pentru a fi transportată de submarine, şi racheta de croazieră hipersonică Zircon, care poate fi desfăşurată pe nave de suprafaţă, scrie Agerpres.

Combinaţia între viteză, manevrabilitate şi altitudine a rachetelor hipersonice, capabile să depăşească de peste cinci ori viteza sunetului, le face dificil de urmărit şi de interceptat.

Într-o declaraţie separată, publicată duminică de agenţiile de presă ruse, Ministerul Apărării rus a afirmat că testările submarinului Belgorod, capabil să transporte drone Poseidon, sunt în curs de desfăşurare, iar testarea rachetei hipersonice Zircon este aproape finalizată.

Anul trecut, Putin amenințase cu desfăşurarea rachetelor hipersonice pe nave şi submarine, dacă SUA decid să desfăşoare rachete nucleare cu rază intermediară de acţiune în Europa.

Oficialii ruși nu au purtat măști, iar Vladimir Putin nu s-a sfiit să dea mâna cu amiralii marinei, chiar dacă Federaţia Rusă este cea mai afectată ţară din Europa în criza generată de pandemie: 32 de mii de morţi şi peste 800 de mii de cazuri confirmate de COVID-19.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.