sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COVID-19, a șasea cauza de deces la nivel mondial

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în întreaga lume s-au infectat peste 16,4 milioane de oameni, iar aproape 700.000 oameni au murit din cauza virusului pe care mulți îl consideră o simplă gripă.

La începutul lunii aprilie, virusul se afla deja în top 10 cauze majore de mortalitate la nivel mondial, iar până în luna mai, acest virus a ajuns să omoare mai mulți oameni decât meningita, Parkinson, malaria, SIDA și malnutriția.

În prezent, COVID-19 a ajuns a șasea cauză de deces la nivel mondial, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doar tuberculoza, diabetul, demența, cancerul și bolile cardiovasculare sunt în acest moment considerate mai periculoase și, deci, letale.

Potrivit statisticilor agregate de Universitatea Johns Hopkins, în toată lumea, peste 645.000 de oameni care au fost infectați cu COVID-19 au decedat.

Statele Unite sunt cel mai grav afectate, aproape 4,2 milioane de cazuri și 146.000 de decese.

În America Latină şi în Caraibe se înregistrează 4,3 milioane de cazuri și 182.501 decese, iar în Europa 3 milioane de cazuri și 207.000 de decese.

Ritmul de propagare a pandemiei continuă să se accelereze în lume, cu peste 5 milioane de noi cazuri detectate de la 1 iulie, adică mai mult de o treime dintre cazurile de COVID-19 declarate de la începutul pandemiei, relatează AFP.

Politica