joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un student român a câștigat Premiul Nobel Junior, cu o lucrare despre „exodul creierelor”

Ștefan Pricopie, student român, absolvent al Universității Manchester, a fost desemnat câștigător al premiului Nobel Junior, la secțiunea Economie, pentru lucrarea sa de dizertație legată de învățământul public și fenomenul „brain drain”, adică „exodul creierelor”.

În competiție, s-au înscris nu mai puțin de 3.400 de studenți proveniți de la 338 de universități din 50 de țări, scrie gandul.ro

În anul 2014, tânărul a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Matematică.
În paralel, Ștefan Pricopie a cochetat și cu șahul de performanță, pe care l-a practicat timp de aproximativ 10 ani. Ca sportiv a fost legitimat la Clubul Sportiv Otopeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, Ștefan a plecat în Marea Britanie, unde a absolvit Universitatea din Manchester, pe care a absolvit-o anul trecut, când, de altfel, a și câștigat Premiul Nobel Junior, competiție în care premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei.

Studentul român a concurat cu teza sa de dizertație despre învățământul public și fenomenul de „brain drain”.

Acest premiu desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pentru 25 de discipline din trei mari domenii. Este vorba despre științele exacte, științele umaniste și arta.

În iunie 2019, tânărul Pricopie a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester.

Lucrarea pentru care a primit Premiul Nobel Junior pentru Economie, se intitulează “Public Education and Brain Drain”.

De asemenea, românul a primit și premiul special din partea Decanului Facultății de Științe Sociale – Dean’s Award for Achievement.

Acestea a rămas să-și continue studiile la Universitatea din Manchester, la programul de „Data Science for Social Policies”.

foto: Gândul

Politica