sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Secţie a SJU Slatina, blocată

Activitatea Secţiei de Chirurgie Generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina a fost suspendată, după ce mai multe cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus.

Managerul unităţii medicale, Cătălin Rotea a făcut o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Olt pentru ca în Secţia de Chirurgie Generală să fie tratate doar urgenţele majore. În şapte zile, 12 angajaţi, între care şi un medic, ai acestei secţii au fost confirmaţi ca având coronavirus. Zece dintre ei sunt asimptomatici.

„Am solicitat DSP Olt suspendarea activităţii secţiei de chirurgie generală, cu excepţia gărzilor care să trateze urgenţele majore. Zece angajaţi sunt asimptomatici şi au fost testaţi ca urmare a contactului direct în ultimele două săptămâni cu patru pacienţi ai secţiei chirurgie generală, testaţi pozitiv în programul de screening al SJU Slatina, chiar dacă erau asimptomatici”, a afirmat Rotea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit managerului Spitalului din Slatina, pacienţii care sunt acum internaţi la Chirurgie Generală nu sunt infectaţi.

În judeţul Olt s-au înregistrat până acum peste 600 cazuri de coronavirus.

Politica