miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Austria aplică noi condiții pentru intrarea cetățenilor români pe teritoriul acestei țări

Austria a anunțat că de luni, 25 iulie, aplică noi condiții pentru intrarea cetățenilor români pe teritoriul acestei țări, inclusiv în cazul tranzitului.

În cazul cetățenilor care rămân în Austria, ei vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte. Dacă nu au acest test, cetățenii români sunt obligați să intre în izolare. În situația în care cetățeanul român nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria, scrie Digi24.

Pentru cei care merg spre destinații din alte state, tranzitul pe teritoriul austriac este permis în regim permanent, dar condiția este ca tranzitul să se desfășoare fără oprire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, autoritățile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative care să asigure intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum și completarea unei declarații de tranzit.

MAE reamintește că zborurile către Austria din România rămân în continuare suspendate.

Politica