vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru aeronave ale Rusiei interceptate deasupra Mării Negre

Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române au interceptat deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, patru aeronave ale Federației Ruse. MApN a confirmat informația, precizând că „misiunea a fost una de rutină”, scrie gandul.ro

„A fost o misiune standard de poliție aeriană executată azi de Forțele Aeriene Române. La solicitarea Centrului NATO de Operațiuni Aeriene Combinate au ridicat două aeronave MiG-21 LanceR pentru o operațiune de interceptare și identificare vizuală a unor aeronave care evoluau în spațiul aerian internațional, în zona de responsabilitate a Bulgariei, dincolo de apele teritoriale bulgărești. Aeronavele MApN au executat fără probleme misiunea, au identificat vizual două aeronave Tupolev-22 și două aeronave Suhoi-27 ale Forțelor Aeriene Ruse. Aș caracteriza misiunea ca una de rutină, lipsită de probleme, aeronevele Forțelor Aeriene Române s-au întors la bază după executarea acestei misiuni”, a declarat Constantin Spînu pentru Digi 24.

Este al doilea incident, după ce pe data de 20 mai, Comandamentul Aerian Aliat a anunțat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că prima interceptare a bombardierelor ruseşti Tu-22M3, însoţite de avioane Su-27, a fost efectuată de către două avioane MiG-21 ale Forţelor Aeriene Române, deoarece acestea se îndreptau către spațiul aerian românesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Misiunea de Poliție Aeriană executată de Forțele Aeriene Române este o misiune standard, executată sub comandă NATO. De fiecare se întâmplă la fel, se apropie de spațiul aerian NATO dar nu au intrat niciodată în acest perimetru Aliat.

Nimic din ceea ce s-a întâmplat ieri nu a fost surprinzător și nu cred că ne puteau lua prin surprindere. Forțele aeriene ale NATO au capacitatea să reacționeze de fiecare dată cu promptitudine. Suntem obișnuiți cu o astfel de evoluție a aeronavelor rusești”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt MApN.

Politica