sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nelu Tătaru avertizează: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență!”

Ministrul Nelu Tătaru a transmis, joi seara, un avertisment dur: România ar putea ajunge în situația disperată care, acum câteva luni, se înregistra în Italia sau Spania. În plus, starea de urgență poate reveni, „dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul”, după cum a subliniat oficialul.

Tătaru consideră că acum trecem printr-un alt episod al epidemiei, pe care nu și l-a dorit nimeni, iar pentru aceasta, „o parte din vină o avem cu toții”.

Totuși, Nelu Tătaru consideră că situația nu este scăpată de sub control și încă mai sunt șanse ca în două-trei săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze și apoi să înceapă să coboare. Pentru aceasta, toți trebuie să facem un efort, a subliniat Nelu Tătaru într-o intervenție telefonică la un post tv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania”, a adăugat ministrul.

Nelu Tătaru a făcut o caracterizare a momentului pe care îl traversează România și a enumerat factorii care au constribuit la această situație:

„În opinia mea, situația nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele și săptămânile, chiar lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia. Suntem în acel moment în care ne uitam spre vamă ce va veni de sărbătorile pascale.

Cam asta se întâmplă și astăzi, numai că astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în aceste patru luni luni și avem niște instigări la nerespectarea unor reguli.

Suntem într-un moment în care avem de asigurat o capacitate de diagnostic și tratament a celor care sunt pozitivi și trăiesc boala, precum și un moment în care tot ce ar trebui să însemne direcție de sănătate publică să facă anchete epidemiologice, să identifice, să izoleze sau să carantineze, pentru ca boala să se desfășoare într-un cerc închis, pentru a avea o transmitere comunitară din ce în ce mai mică” a explicat ministrul sănătății, citat de Digi24.

Politica