joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Târgu Jiu vrea înjumătățirea chiriilor la stadion în perioada Stării de Alertă

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, vrea ca formațiile ce vor evolua pe noua arenă din oraș în perioada Stării de Alertă să plătească o chirie mai mică. Edilul a făcut un proiect de hotărâre cu care va veni în următoarea ședință de consiliu local, prin care va propune chiar înjumătățirea sumei.
„Ținând cont de faptul că, până la urmă, susținem Clubul Pandurii Lignitul, de două săptămâni, încercăm să facem apel la cei care conduc acest club să ne trimită un grafic cu programul de antrenament al grupelor de juniori și a echipei de seniori pentru cele două terenuri folosite ca terenuri de antrenament. Ne-au trimis un anumit program. În afara acelui program, pot apărea și alte solicitări de la alte echipe, că sunt cluburi private sau de la alte entități sportive, să putem să le programăm în programul orar care nu coincide cu programul pe care ni l-au pus la dispoziție Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Din păcate, a apărut o neînțelegere într-una din zilele trecute”, a spus primarul, potrivit gorjonline.ro.
După ce au apărut neînțelegeri între Pandurii Târgu Jiu și Viitorul Pandurii, cele două echipe prezentându-se la aceeași oră la terenul de antrenament, Marcel Romanescu spune că vrea să evite astfel de situații.
Clubul Pandurii ne-a dat o oră de desfășurare a antrenamentelor, au venit cei de la Viitorul Pandurii care făcuseră solicitare și care acceptaseră acel program. Între timp, cei de la Pandurii s-au răzgândit, au intrat și pe acel program, orar care era stabilit pentru Viitorul Pandurii. Cele două echipe au folosit câte un teren și lucrurile s-au rezolvat. Săptămâna viitoare, intrăm în ședința de consiliu local cu propunerea reducerii la jumătate pe perioada stării de alertă sau a stării de urgență a chiriei pentru folosirea bazei sportive principale și o anumită chirie modică, așa cum am stabilit pentru Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în vederea campionatului pe care noi sperăm ca aceste echipe să-l înceapă în sezonul viitor. Nu mi-au transmis dacă au renunțat la proces, dar trebuie găsite soluții ca Pandurii să-și poată desfășura meciurile oficiale pe arena din Târgu Jiu. Țin în mod deosebit ca Pandurii să poată activa de acum încolo, atât timp cât va exista ca și club, doar pe arena din Târgu Jiu”, a mai spus edilul, conform sursei citate.
Directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu, este de părere că, în plină panemie de Covid-19, baza sportivă nu poate fi împărţită de mai multe formaţii: ,,Nu suntem mulţumiţi cu ce se întâmplă, dar totul depinde de Direcţia de Patrimoniu. Singurul deranj este atunci când pun antrenamentele la limită. Se întâmplă ca o jumătate de oră să se suprapună şi asta poate să genereze nemulţumiri. Mai mult decât atât, pe o bază sportivă nu se poate pregăti decât o singură echipă în această perioadă. Aşa spune ordinului Ministerului Sănătaţii. Până la urmă, vor răspunde cei care au făcut aceste contracte”, a declarat Floroiu.

Politica