vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cercetătorii britanici: Oamenii vor continua să trăiască mulți ani cu pandemia de coronavirus

Populaţia va trăi mulţi ani cu pandemia provocată de noul coronavirus, au susţinut marţi cercetători britanici în faţa Parlamentului britanic. Ei consideră improbabil ca un eventual vaccin să elimine pentru totdeauna acest coronavirus, scrie Agerpres.

”Această infecţie nu va dispărea, acum este o infecţie endemică umană”, a spus în timpul audierii parlamentare epidemiologul Jeremy Farra, care a cerut să se evite o stare de relaxare în timpul acestei veri, apreciind că acum ne aflăm într-o ”etapă crucială” pentru prevenirea unui al doilea val epidemic.

”În realitate, chiar dacă vom avea un vaccin sau tratamente mai bune, umanitatea va continua să trăiască cu acest virus mulţi, mulţi ani”, a adăugat Jeremy Farra.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și profesorul John Bell, de la Universitatea Oxford, a estimat că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie eliminat vreodată, în pofida rezultatelor preliminare încurajatoare ale cercetărilor pentru găsirea unui vaccin la care participă şi această instituţie.

”Realitatea este că acest patogen este aici pentru totdeauna, nu pleacă nicăieri”, a afirmat John Bell în faţa parlamentarilor britanici, estimând de asemenea că vor exista ierni cu o revenire a noului coronavirus.

Tot el a apreciat că, un vaccin, odată descoperit, nu va avea un efect pentru mult timp, astfel că va fi nevoie de cicluri de vaccinare succesive.

Politica