Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Câțiva medici, îmbrăcaţi în combinezoane au protestat în fața Guvernului

Publicat

pe

Medicii care s-au strând miercuri în fața Guvernului spun că sunt nevoiţi să muncească în combinezoane timp de 12 ore pe zi, nelulțumirile acestora fiind legate și de faptul că au salarii mici în raport cu munca şi pericolul la care se expun. La această oră ei discută cu premierul Ludovic Orban.

Cadrele medicale au depus la Guvern un memorandum în care îşi arată nemulţumirile, scrie realitatea.net

Astfel, Federația SANITAS din România, organizație care însumează peste 100.000 de membri de sindicat din sistemul sanitar și cel de asistență socială, solicită organizarea unei întâlniri cu următoarele teme de discuție:

1. Reluarea dialogului social instituționalizat la toate nivelurile.

2. Emiterea ordinului de declarare a epidemiei la nivel național. Acordarea sporului pentru condiții deosebit de periculoase pentru combaterea epidemiei (55%-85%) pentru toți salariații care lucrează cu pacienți COVID-19 și suspecți.

3. Adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală:

a. Stabilirea unui normativ de personal specific secțiilor/compartimentelor care tratează în mod direct pacienți cu COVID-19.

b. Reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipamentul de protecție specific patologiei. Asigurarea echipamentelor de protecție adecvate şi suficiente.

c. Identificarea unor forme de recuperare a capacității de muncă a salariaților din sănătate și asistență socială.

4. Creșterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 pentru toți lucrătorii din sistemul sanitar ca o recunoaștere firească a efortului și meritelor salariaților din sistem.

5. Raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual.

6. Acordarea stimulentului de risc pentru toți salariații din sănătate aflați în activitate în această perioadă.

Identificarea unor soluții pentru corectarea și punerea în aplicare a legislației privind drepturile de natură salarială pentru personalul din asistență socială.

Continue Reading