marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat: Carantină pentru persoanele care sosesc din ţările cu risc epidemiologic ridicat

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de marţi, ultimele măsuri după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Potrivit acestuia, se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din ţările cu risc epidemiologic ridicat.

„Se certifică pandemia de COVID-19. Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din ţările cu risc epidemiologic ridicat. Criteriul de risc: rata de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile mai mare decât cea din România. Lista ţărilor respective se revizuieşte săptămânal de INSP”, a anunţat Raed Arafat, citat de Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt exceptate persoanele care nu prezintă simptome de Covid-19: conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 2,4 tone, şoferii de microbuze şi autocare, membrii Parlamentului European, ai instituţiilor internaţionale, piloţii de aeronave şi personalul navigant, personalul navigant maritim şi fluvial, lucrătorii în domeniul feroviar, lucrătorii transfrontalieri, membrii corpului diplomatic, posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu şi membrii familiilor acestora, studenţii români care au examene sau care încep studiile, membrii delegaţiilor sportive internaţionale care participă la competiţii sportive.

Politica