vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE: Alți 28 de români din Marea Britanie au fost testaţi pozitiv la coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi că alţi 28 de români care lucrează la ferma din Herefordshire, Marea Britanie, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, pe lângă cei 30 deja confirmaţi anterior, astfel bilanţul ajunge la 58 de români.

Potrivit unui comunicat de presă MAE, majoritatea acestora sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare, fără a necesita spitalizare. De asemenea, persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării iniţiale au fost retestate şi sunt aşteptate rezultatele.

Ministerul mai precizează că, pe 20 iulie, un lucrător român de la ferma respectivă a sesizat Ambasada României la Londra şi a solicitat sprijin în relaţia cu angajatorul, respectiv facilitarea obţinerii unor informaţii privind reluarea activităţii în condiţii de siguranţă sanitară, după finalizarea perioadei de autoizolare, precum şi drepturile financiare de care poate beneficia în această perioadă. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cetăţeanul român, care nu a dorit să îşi comunice datele de identitate în relaţia cu ambasada, a fost informat cu privire la instituţiile competente în materia drepturilor de muncă şi de securitate sanitară”, mai arată MAE, citat de realitatea.net

Politica