vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Ploi în cea mai mare parte a ţării şi temperaturi mai scăzute decât cele normale

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Sunt anunţate ploi în cea mai mare parte a ţării şi temperaturi mai scăzute decât cele normale. Până pe 27 iulie sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nord-vestice.

Potrivit ANM, marţi, 21 iulie, vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă în orele amiezii, local în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după orele prânzului îndeosebi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale precum şi la munte, unde pe arii în general restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă, înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, izolat vor putea fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general, între 12 şi 21 de grade.

De miercuri, vremea se schimbă radical. Meteorologii spun că instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta începând din orele amiezii local în jumătatea nordică a ţării, iar spre seară şi noaptea pe suprafeţe mai mici şi în restul teritoriului, prin înnorări şi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibile vijelii şi căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în în sud şi sud-est, unde după-amiaza vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, iar cele minime vor fi cuprinse în general, între 13 şi 21 de grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În săptămâna 20-27 iulie, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nordvestice. Excepţie va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, centrale şi nordice, dar şi uşor deficitar în nord-est. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 27 iulie-3 august, temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale în regiunile vestice şi nord-vestice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în nord-vestul ţării şi în general deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 3-10 august, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în nordvest, dar şi uşor mai ridicate în sud-est. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile sudvestice.

De asemenea, în intervalul 10-17 august, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile, la fel ca şi cantităţile de precipitaţii.

Politica