vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii, sfătuiți să evite plajele aglomerate, mai ales dacă bate și vântul

Medicii fac un apel către români și îi îndeamnă să evite aglomerațiile pe plajă, mai ales atunci când bate și vântul. De altfel, și piscinile sunt de evitat, fiind preferabilă marea.

„Combinația colectivitate mare și vânt poate fi una periculoasă în vremuri de pandemie, pentru că rafalele poartă aerosolii plini cu viruși mult mai departe. Tocmai de aceea este foarte, foarte important să păstrăm distanța”, a explicat la Digi24 Ana Maria Apostol, medic ORL.

„Noi, doctorii, recomandăm distanța socială cu scopul de a preveni infectarea celorlalți din jur. Deci, chiar dacă suntem la mare și este vară, dar dacă este vânt, putem să răcim foarte ușor, putem să tușim în fața celor din jur și prin tuse, aerosolii încărcați viral se pot elimina și la ceilalți din jur. Deci, chiar dacă noi suntem afară, nu stăm în încăperi închise, putem să eliminăm acești aerosoli încărcați viral. Aglomerația pe care o văd în Costinești nu mi se pare deloc favorabilă situației grave în care ne aflăm”, a mai punctat medicul Ana Maria Apostol.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În România au fost confirmate, până acum, 37.458 infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 2.026 de persoane infectate cu coronavirus.

Politica