vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Tăiat cu cuțitul, în zona gâtului, de un recidivist

În urma unui conflict spontan, un bărbat de 54 de ani a fost tăiat cu un cuțit în zona gâtului. Agresorul, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Rotunda, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru tentativă de omor. Acesta a mai fost condamnat în trecut pentru omor.
Conflictul a izbucnit duminică seara, în incinta unui magazin din localitate, victima fiind cea care a inițiat scandalul.
„În fapt, s-a reţinut că la data de 19 iulie, în jurul orelor 20.00, în timp ce se aflau în faţa magazinului din comuna Rotunda, judeţul Olt, pe fondul unui conflict spontan, iniţiat de către persoana vătămată (un bărbat în vârstă de 54 de ani din aceeaşi localitate), inculpatul i-a aplicat acesteia o lovitură cu cuţitul în zona gâtului, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale şi care nu i-au pus în primejdie viaţa. Pentru încadrarea juridică în infracţiunea de tentativă la omor calificat, s-a avut în vedere zona vitală vizată de către inculpat, respectiv zona gâtului în apropierea venei jugulare şi obiectul vulnerant folosit, respectiv un cuţit”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.
Procurorii au în vedere faptul că inculpatul a fost condamnat anterior, în anul 2003, pentru omor.
Recidivistul a fost prezentat unei instanţe, în cursul zilei de luni, cu propunerea arestării preventive.

Politica