miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguţa Vasilescu îşi anunţă proiectele pentru Craiova

Candidatul PSD la funcţia de primar al Craiovei, senatorul Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat la finele săptămânii trecute că a definitivat strategia de modernizare a Craiovei pentru următorii patru ani. Între altele, Olguţa Vasilescu a afirmat că nu renunţă la Dracula Park.
„În afară de cele trei proiecte mari pe care le-am promis și care au rostul nu doar de a schimba fața orașului, dar vor fi și utile locuitorilor săi, suntem pregătiți să răspundem așteptărilor tuturor prin soluții de îmbunătățire a calității vieții. Toate proiectele noastre sunt deja în derulare aflându-se în diferite etape (studii de fezabilitate aprobate, proiectare tehnică sau licitații), deci există siguranță că ele se vor realiza și, din ultimele sondaje, ne dăm seama că ne pliem pe așteptările pe care le are fiecare cetățean. Amintiți-vă campania din 2012! Câți dintre dvs ați crezut că putem avea un centru istoric care să rivalizeze cu zonele turistice din Europa? Sau câți ați crezut că vom avea cel mai frumos stadion de fotbal din România, premiat de jurii internaționale? Câți ați crezut că parcurile și grădinile craiovene vor deveni adevărate bijuterii? Câți ați crezut că spitalele din subordinea primăriei vor fi printre cele mai dotate și confortabile din țara noastră și că vom construi un spital municipal nou? Nu vă vom dezamăgi nici de această dată”, a afirmat Olguţa Vasilescu.
Candidatul PSD la Primăria Craiovei spune că Dracula Park se va construi în zona Parcului Corniţoiu: „Ca primar m-am concentrat mult pe locurile unde cetățenii își pot petrece timpul liber. Am reabilitat parcul Romanescu, Grădina Botanică, centrul istoric, am construit două stadioane și baze sportive în cartiere sau unități școlare. Craiova are argumente pentru a atrage turiștii, iar în următorii ani va mai avea încă unul: cel mai mare parc de distracții din România și în primele 10 din Europa. Un proiect inițiat deja și intitulat Dracula Park, pentru care partea de documentație este realizată. Castelul lui Vlad, casa bântuită, casa vrăjitoarelor, roata panoramică și multe alte obiective vor pune cu siguranță parcul de distracții craiovean pe harta marilor parcuri tematice europene. Dracula este, potrivit tuturor sondajelor realizate la nivel internațional, cel mai puternic brand al României și cel mai în măsură să asigure un număr mare de turiști străini.
Unde? Zona în care va fi construit parcul de distracții este situată în partea de N-V a orașului, în vecinătatea Colegiului Tehnic Constantin D. Nenițescu, pe terenul unde se află în prezent Parcul Cornițoiu. În cursul anului 2014, Primăria Municipiului Craiova a derulat lucrări de execuție pentru proiectul „Amenajare Canal Cornitoiu – Tronson III” cu scopul asanării zonei și eliminării mirosurilor neplăcute care deranjau cetățenii ce locuiau în vecinătatea acestui canal”.
De asemenea, are în vedere extinderea centrului istoric al oraşului prin revitalizarea zonei Pieţei Vechi, proiect aflat deja în derulare.

„Craiova are, în acest moment, cel mai frumos centru istoric din România. O mare parte a acestei zone a fost revitalizată de către proprietarii clădirilor și administrația locală, în ultimii ani. În perioada următoare, vom extinde suprafața reabilitată și construită, prin amenajarea unei zone pentru fanii echipelor sportive ale Băniei, acolo unde se află în acest moment Piața Veche. Deși această parte a Craiovei are multe clădiri monument, din păcate, de peste 30 de ani, e în paragină, cu multe chioșcuri vechi și insalubre și din această cauză nu e tranzitată. Vor apărea o nouă piațetă unde să se strângă fanii sportului craiovean înainte de a se deplasa la Polivalentă sau la stadion și mai multe clădiri care vor adăposti restaurante, hoteluri și magazine de suveniruri, asemeni multor orașe cu tradiție în sport. Este un proiect demarat deja și care va pune Bănia pe harta orașelor europene de vizitat!”, a mai punctat Olguţa Vasilescu.

Politica