joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Poliţiştii mehedințeni au verificat peste 65 de societăţi comerciale

Forţele de ordine din Mehedinți continuă verificările pentru a asigura respectărea normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Poliţiştii mehedințeni au verificat peste 65 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 34 sancțiuni contraventionale dintre care 15 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 8.500 lei.
În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat patru acțiuni, fiind verificate 36 de obiective, dintre care: o piață, un târg, o piscină, o terasă, dar și 32 de comercianți din incinta unor centre comerciale, precum și din zonele adiacente. În urma verificărilor, au fost aplicate cinci avertismente pentru nerespectarea protecției individuale (COVID-19), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.
Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora a fost sancționată cu avertisment o persoană conform Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.
Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică de duminică arată că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 11 cazuri de îmbolnăvire, ajungându-se astfel la 334 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei. Din acestea, 202 sunt persoane externate, 23 persoane la domiciliu, 74 persoane internate și 24 persoane decedate.

Politica