vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COVID-19. Cel mai negru scenariu: un milion de cazuri în luna septembrie

Cel mai negru scenariu al unui document intern al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă arată posibilitatea ca în luna septembrie România să atingă pragul de un milion de cazuri active de COVID-19 dacă se păstrează indicele actual al distanţării sociale. Studiul mai subliniază că în contextul actual, la 1 august vom avea între 20.000 şi 24.000 de cazuri active şi că s-ar crea condiţiile pentru impunerea din nou a stării de urgenţă.

Şeful Departamentului pentru Urgenţe Raed Arafat a confirmat într-o intervenţie la Digi24 acurateţea documentului intern al CNSU, potrivit căruia România riscă să scade de sub control lupta cu răspândirea pandemiei de COVID-19.

„Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate, riscul ca acest studiu să continue în realitate să fie situaţia, există. Să continue creşterea numărului de cazuri active şi să vedem că situaţia în România se poate înrăutăţi în continuare”, a explicat Raed Arafat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

România se află într-o creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus, în condiţiile în care distanţarea socială a scăzut până la nivelul lunii aprilie, arată un studiu Avantera pentru Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), citat de Digi24.

Totodată, în cel mai pesimist scenariu, dacă se menţine actualul indice de distanţare socială, la finalul lunii septembrie, România va depăşi un milion de cazuri. (Evoluţia numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanţe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozităţii (pragul de siguranţă) = 34 de zile).

Totuşi, dacă distanţarea socială creşte, atunci scade pericolul de infectare şi, de exemplu, pe aceeaşi simulare ar putea exista mai puţin de jumătate de milion de cazuri de coronavirus. (Evoluţia numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanţe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozităţii (pragul de siguranţă) = 20 de zile).

„Creşterea exponenţială e perfidă – cum se vede şi în grafic – pare mică şi controlabilă la început după care explodează. Numărul aparent constant de cazuri noi va însemna de fapt o creştere rapidă în curând dacă nu creştem Distanţa Socială”, mai arată studiul.


Politica