vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5.000 de lei pentru fiecare elev de 10 din Târgu Jiu

Elevii de 10 din Târgu Jiu vor fi premiați de autoritățile locale cu o sumă foarte mare de bani. Fiecare dintre aceștia va fi premiat cu 5.000 de lei pentru performanțele la învățătură. Anunțul a fost făcut de Marcel Romanescu, primarul orașului.
„Ca în fiecare an, am prevăzut în buget o sumă pentru încurajarea performanței în învățământ. Am insistat de la bun început să premiem elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade și alte concursuri importante. Și de această dată am pregătit un proiect de hotărâre pentru următoarea ședință a Consiliului Local, propunere care îi are în vedere pe cei mai merituoși elevi ai orașului. Din păcate, situația generată de pandemie a împiedicat organizarea unor astfel de concursuri, dar am hotărât să continuăm să-i motivăm pe copiii cu rezultate excepționale la învățătură, așa că toți cei care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor primi, din partea Primăriei Municipiului Târgu Jiu, câte 5.000 de lei”, a anunțat primarul din Târgu Jiu.
Suma este destul de mare și, destul de greu de digerat pentru tinerii ce au obținut cu câteva sutimi mai puțin decât nota maximă, mai ales dacă vorbim de materii precum Limba și Literatura Română, acolo unde notarea poate fi subiectivă. Astfel, edilul-șef i-a și numit pe elevii norocoși ce vor câștiga, poate, prima sumă importantă de bani din viața lor: Popescu Mateea Maria, Tîrcă Andrada, Popeangă Mihnea Ștefan (toți de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”) și Andrei Mihaela (Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”) au obținut media 10 la Bacalaureat. Totodată, Neguți Roberta Mihaela, Andronie Bianca Teodora (Colegiul Național „Spiru Haret”), Buleaucă Darius Andrei (Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”), Cîrstoc Bianca Daniela (Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu”), Popeangă Ioana Miruna (Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”) și Zanfir Bianca (Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”) au obținut media 10 la Evaluarea Națională.
„Felicitări, dragii mei! Sunteți niște copii extraordinari, la fel ca și ceilalți colegi ai voștri care au obținut rezultate remarcabile. Doresc să felicit și cadrele didactice care au pregătit acești copii! Cu toții suntem mândri că la Târgu Jiu învățământul ne oferă asemenea bucurii. Vom continua să-l considerăm o prioritate și să alocăm fondurile necesare pentru ca elevii noștri să beneficieze de cele mai bune condiții!”, a mai spus Marcel Romanescu.

Politica