miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” ediția a VIII-a. 10-30 August

Din dorința de a oferi publicului un mediu socio-cultural autentic, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” lansează concursul de proiecte de creație în lemn, metal și marmură care să servească unei teme de larg interes pentru promovarea brandingului regional: Craiova – semne ale existenței culturale!
Tema pe care o propunem anul acesta va fi rezultatul participării a cinci artiști naționali, din domeniul artelor plastice – sculptură, care vor participa la acest Simpozion cu propuneri de schițe și machete privind viziunea artistică.
Spațiul de lucru pus la dispoziție pentru realizarea lucrărilor de anul acesta este: Centrul Multifuncțional Craiova, situat în strada Târgului nr. 26, sau, în funcție de preferința și posibilitatea artiștilor selectați, spațiu de desfășurare poate lua locul propriului atelier al sculptorului, opțiune valabilă în contextul situației de risc social provocată de răspândirea virusului Covid 19 pe teritoriul României.
Perioada de înscriere: 13 – 30 Iulie 2020
Înscrierea la Simpozion se va realiza prin trimiterea la adresa de e-mail: [email protected], a următoarelor documente:
1. Formular de înscriere;
2. Regulamentul;
3. Curriculum Vitae;
4. Portofoliu cu 5-7 lucrări reprezentative ale artistului;
5. Fotografii ale machetei lucrării propuse, prezentată din 4 perspective cu precizarea dimensiunilor (înălțime, lungime, adâncime) și materialul din care va fi realizată;
6. O fotografie alb – negru, recentă a artistului.
Selecția participanților: 30 Iulie – 2 August 2020
* Nu vor fi selectate sculpturi reprezentând personalități sau lucrări figurative. Principalul criteriu de selecție îl va reprezenta originalitatea interpretării temei.
Mai multe detalii pe: www.tradem.ro/events/

Politica