sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti Covid în mijloacele de transport

Mai mulți șoferi din Olt care efectuează curse regulate de transport persoane au fost verificați, în această dimineață, de polițiștii olteni, care au constat că regulile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului au fost încălcate atât de conducători, cât și de pasageri.

„Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19, la nivelul județului Olt, se desfășoară acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu, citat de olt-alert.ro

Potrivit sursei citate, au fost verificate 38 de mijloace de transport în comun cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 120 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma acestor acțiuni au fost depistate șase persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.600 de lei.

„Un bărbat, de 55 de ani, în calitate de conducător auto, în timp ce efectua transport de călători pe ruta Slatina-Teslui, nu a păstrat libere scaunele din spatele şoferului, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 500 de lei.
Un al doilea bărbat, de 51 de ani, tot conducător auto, tot pe ruta Slatina-Teslui, a fost identificat fără avea montat dozator cu soluţie dezinfectantă lângă uşa de acces. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 600 de lei

De asemenea alte 23 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 3.300 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare”, a mai spus reprezentantul.

Polițiștii fac un apel către cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.

Politica