miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Învățământul dual este încurajat în Drobeta Turnu Severin

Elevii severineni sunt susținuți să se califice în meserii tehnice. Primăria Drobeta Turnu Severin a încheiat un contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual cu Liceul Tehnologic „Dl. Tudor” și cu Hidroelectrica SA pentru anul școlar 2020-2021.
Prin intermediul acestui parteneriat, se vor califica profesional un număr de 30 de elevi în specializările:

  • electrician aparate și echipamente electrice și energetice;
  • electromecanic utilaje și instalații industriale.
    SC Hidroelectrica SA va asigura pentru cei 30 de elevi selectați o bursă lunară de 500 de lei pe timp de 10 luni și va asigura și stagiile de practică ale elevilor în cadrul instituției.
    Viceprimarul Severinului susține că pe piața muncii din oraș este mare nevoie de tineri calificați în meserii tehnice, motiv pentru care proiectul este binevenit.
    „Primăria va asigura unității de învățământ cheltuielile materiale necesare pentru punerea în aplicare a acestui parteneriat, și anume cheltuieli de investiții, reparații capitale, cofinanțări pentru proiecte europene, etc. Învățământul dual, foarte răspândit în Europa de vest, reprezintă modalitatea cea mai eficientă de a pregăti profesional tinerii și de a-i sprijini în tranziția de la școală la un loc de muncă. În acest moment este mare nevoie de tineri calificați în meserii tehnice, motiv pentru care acest proiect este unul extrem de important pentru piața muncii din Drobeta Turnu Severin”, declară viceprimarul Daniel Cîrjan.

Politica